26-03-12

Stad Brugge actief op Facebook en Twitter

Sinds 16 januari 2012 is de Stad Brugge actief op een officieel Facebook- en Twitterkanaal.

 Hier kunt u fan worden van Stad Brugge op Facebook

 Hier kunt u ons volgen via Twitter

Via deze sociale media kan de Stad nog sneller en gerichter communiceren.  Doordat iedereen kan reageren, komen we ook te weten wat de burger over ons denkt.
Facebook en Twitter zijn bovendien ideaal om de jonge, met sociale media opgegroeide generatie te bereiken.

Facebook
Dagelijks brengen we op facebook minstens één berichtje. Dat kan gaan over architectuur, over groenaanleg, over huisvestingsprojecten, maar ook nieuws uit de vrijetijdssfeer komt aan bod: sport, cultuur, evenementen, gastronomie. Dit alles op een iets informelere, meer wervende toon dan op onze andere kanalen. Het is dus geen kopie van de stedelijke website en we zetten er ook niet alle persberichten op, bijvoorbeeld geen kleine wegwerkzaamheden.We zullen wel geregeld verwijzen naar www.brugge.be en omgekeerd. Bedoeling is dat de beide kanalen elkaar versterken.

Twitter
Twitter is een heel ander medium als facebook. Waar ruim vier miljoen Belgen een facebookprofiel hebben, zijn er een kleine 100.000 twitteraars in ons land. Twitter heeft vooral aantrek bij journalisten, politici, mensen uit de reclame, marketing en communicatie, maar ook bij sporters en muzikanten. Opiniemakers eigenlijk. Het is dus belangrijk dat Stad Brugge daar ook aanwezig is.
Op twitter zetten we zowel korte nieuwsjes, bijvoorbeeld een oproep om naar een evenement te komen, als belangrijke persberichten.

Stadsdiensten en social media
Naast de algemene Stad Brugge-fanpagina zijn er ook de pagina's van de Jeugddienst, Sportdienst, Musea Brugge, Toerisme Brugge, dienst Cultuur, dienst Welzijn, Bibliotheek, dienst Leefmilieu, Noord-Zuiddienst, Cultuurcentrum, Preventiedienst, Vrijwilligerscentrale en de dienst Lokale Economie, plus de twitters van de Sportdienst, Cultuurcentrum, Bibliotheek, Jeugddienst en Musea Brugge. We roepen iedereen op om fan te worden van de algemene Stad Brugge-pagina, maar ook van de pagina's van deze stadsdiensten.

10:12 Gepost door rvl | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.